ergens tussen dromen en werkelijkheid

Life Update: Op Erasmus naar Bologna!

Ik kan wel van de daken schreeuwen, want ik heb echt heel spannend nieuws. Zet jullie schrap… want ik mag het eerste semester van dit academiejaar studeren aan de universiteit van Bologna! (de oudste universiteit ter wereld in de stad van de bolognesesaus, jaja). Mijn erasmus-aanvraag zelf deed ik maanden geleden al, maar het bleef spannend afwachten op de resultaten van mijn herexamens voordat ik toestemming kreeg om ook effectief te vertrekken. Vorige week zaterdag kwam dan eindelijk het verlossende antwoord. Ik ben geslaagd op alle herexamens, en mag dus mijn hele leven in een koffer trachten te proppen en op het vliegtuig naar Bologna springen. Say whaaaaat?

Een beetje in shock? Geheel normaal, dat was ik ook. Nog steeds eigenlijk. Maar dat excitement maakte al snel plaats voor, juist ja, stress. Andere studenten hebben weken of misschien wel maanden om hun vertrek voor te bereiden, ik heb iets meer dan zeven dagen. De komende zeven dagen worden dus zeker enkele van de meest stresserende en raarste dagen van mijn leven. Zeven dagen om in Italië een kamer te zoeken. Zeven dagen om papierwerk in orde te maken. Zeven dagen om afscheid te nemen van mijn leven hier. Nee stop, dat klinkt echt veel te dramatisch, want vijf maanden is natuurlijk ook niet zo lang. Maar toch. Een klein beetje afscheid dan.

Alles regelen wordt, op z’n zachtst gezegd, een uitdaging. Ik spreek al vijf talen (voor de geïnteresseerden; Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans) maar helaas nog geen Italiaans. Mijn kennis ervan beperkt zich werkelijk tot ‘ciao’ en ‘grazie mille’, en met die honderden Italiaanse muziektermen die ik als achtjarige vanbuiten heb geleerd, ben ik waarschijnlijk ook niet heel veel (flashback naar mijn muziekschooltijd). En oh ja klein detail, ook mijn lessen zullen in het Italiaans doorgaan.

De meeste mensen verklaren me echt voor gek, en misschien hebben ze wel gelijk. Maar mijn enthousiasme wint het van de angst, en ik heb vooral erg veel zin in dit avontuur. Op naar La Bella Italia. Het land van pizza en pasta, ik had het erger kunnen treffen 😉

Nu ga ik nog een beetje verder met stressen.

Adiós! (ah nee wacht, verkeerde taal zeker?)

 

 

Share:

0 comments so far.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *