ergens tussen dromen en werkelijkheid

Summer Favorites 2016

Hoe het mogelijk is weet ik niet precies, maar de zomer is alweer ten einde. Waar die 3 maanden naartoe zijn gegaan, kan ik jullie ook niet zeggen. Ik kan wel zweren dat het gisteren nog maar het begin van de zomervakantie was. Ik denk dat ik echt eens minder lang moet slapen. Anyway.

Het einde van de zomermaanden betekent ook *trommelgeroffel* tijd voor een overzichtje van alles waar ik de voorbije zomermaanden veel aan heb gehad/gebruik van heb gemaakt/gehouden. Je snapt het principe vast wel. Kortom, al mijn zomer favorites op een rijtje.

 

#1: Instantcamera

Numero uno, de instantcamera. Ik heb het gevoel dat alles van de vorige eeuw nu terug is van nooit-echt-weg-geweest. Vintage kledij en schoenen, platenspelers en instantcamera’s, allemaal zijn ze er terug in een iets moderner jasje en populairder dan ooit. I love it.

Een favoriet voor de zomer was zeker mijn blauwe instantcamera van Fujifilm. Net als in de goede oude tijd krijg je een fysieke kopie van je foto in plaats van een elektronische versie op een geheugenkaart of smartphone. Ideaal om in je kamer op te hangen of onmiddellijk aan je vrienden te geven. De camera’s zijn trouwens klein genoeg om overal mee naartoe te nemen, naar het strand, het park of op citytrip. Echt overal dus. Persoonlijk vind ik het veel leuker om naar je foto’s terug te kijken op deze manier en niet gewoon door je iPhone te scrollen. Of denk ik nu te ouderwets?

Instantcamera’s zijn er van verschillende merken en in verschillende formaten. Ikzelf schafte me toch al enige tijd geleden de Fujifilm Instax Mini 8 aan in een mooie babyblauwe kleur. Ik kocht deze aan bij Fnac voor zo’n €90. Film koop je per 10 of 20 stuks, en de prijzen variëren tussen de €8 en €15. Behoorlijk prijzig dus. Het is dus zeker niet de bedoeling dat je je hele vakantiealbum in polaroids maakt. Alhoewel…

De geprinte foto’s hebben een grootte van zo’n 5 op 7 cm, wat niet heel groot is. Op mijn wishlist staat zeker nog de Fujifilm Instax Wide, die foto’s geeft die dubbel zo groot zijn. Maar dat is voor volgende zomer 😉

            unnamed Processed with VSCO with hb2 preset

 

#2: Midi skirts

Midirokken en -kleedjes zijn al een hele tijd populair. Ik heb ze altijd al erg mooi gevonden, maar was wat terughoudend om er mij zelf eentje aan te schaffen. Ik ben namelijk niet van de grootste, en dacht dat rokken op kuitlengte mij nog kleiner zouden maken. Maar tijdens een laat-avond shopsessie op Zalando besloot ik er toch één te bestellen (blame the 100 dagen retour), en werd ik op slag verliefd. Sindsdien is mijn collectie midirokken en -kleedjes aanzienlijk gegroeid. Want ééntje is geentje, toch?

Processed with VSCO with hb2 preset

 

#3: Witte sneakers

Witte sneakers zijn populairder dan ooit tevoren. Jong of oud, een sportieve of opgeklede look, ze passen werkelijk overal bij en zitten vooral heel erg comfy. Reden genoeg dus om ze ook in de zomermaanden gewoon te blijven dragen. Een zomers jurkje met je favoriete sneakers eronder, et voilà, je bent helemaal klaar voor een dagje citytrippen. En oja, ook heel combineerbaar met die midi-rokken van daarnet.

            Processed with VSCO with hb2 preset Processed with VSCO with hb2 preset

 

 #4: Iced Coffee

Een koffielover ben ik al een tijdje (clouds and coffee, hallo), maar tot voor kort had ik nog nooit ijskoffie gedronken. In tegenstelling tot wat je mag denken leefde ik niet onder een steen, maar sprak ijskoffie me gewoon niet aan. ‘Koffie is warm, niet koud, toch?’ Maar begin deze zomer heb ik uiteindelijk toch toegegeven en het gewoon eens geprobeerd, en sindsdien zijn mijn iced coffee en ik twee handen op 1 buik geworden. Of tas. Je snapt het idee.

In de supermarkt koop ik vaak de Seattle Latté van Starbucks, maar evengoed kan je natuurlijk zelf iced coffee maken. Buitenshuis ga ik graag naar koffiebars en bestel ik een ‘iced coffee’ of een ‘cappucchino on the rocks’. Allemaal heerlijk bij het warme zomerweer. Of bij zomerse buien 😉

Processed with VSCO with hb2 preset

 

#5: Monitor op speelplein/dagkampen

In augustus moest ik helaas studeren (lang leve de herexamens), maar in de maand juli had ik wel tijd voor een vakantiejob. Net zoals de voorbije zomers werkte ik enkele weken als monitor op het speelplein of dagkampen bij mij in de buurt. De hele dag met kindjes spelen en bezig zijn geeft me enorm veel voldoening. Ik zal eerlijk zijn, het is heel vermoeiend en het zijn soms lange dagen, maar hun glimlachen en knuffels maken het allemaal meer dan waard!

Dit waren mijn favorieten van tijdens deze zomer! Wat waren de jouwe?

Share:

0 comments so far.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *